Arrival camp

Nadat we van de luchthaven werden afgehaald, werden we met een busje richting 'Casa Maria Auxiliadora' gevoerd. Dat is een soort van klooster, waar de nonnen eten voor ons maken. Het eten was speciaal. Bij elke maaltijd was er wel iets vreemd. Zo dronk Ik al soep met popcorn en mandarijnen sap. In de ochtend was er ook fruitsla met een speciale vrucht.

Ik slaap hier ook zeer moeilijk. Het is nu half 6 in de morgen, en ik kan gewoon niet meer slapen. Gisteren was ik opeens rond half 4 klaar wakker.

We leerden ook al vele andere AFS studenten kennen. Gisteren hadden we de volledige dag workshop over Ecuador, en de 'do and dont's'.

Vandaag vertrekt iedereen naar zijn eigen stad. Maar omdat wij met de Machala groep als laatste vertrekken in de avond, heeft Mo ervoor gezorgd dat we al op een uitstapje gaan. We vertrekken rond 10 uur naar het middelpunt van de aarde. Mo noemt het een 'secret trip'. Omdat hij de enige is die zoveel reist met zijn AFS groep, wil hij dat we dit niet te veel zeggen tegen de andere AFS'ers, omdat die dan wel eens jaloers zouden kunnen worden. Gisteren hadden we een klein gesprekje met onze groep en Mo, en hij is echt tof. Hij vertelde dat hij vorig jaar met zijn groep op 5 trips waren geweest, en dat hij dat te weinig vond. Dit jaar wil hij voor meer gaan. Ik heb dus echt geluk dat ik in zijn stad verblijf, en hem als vrijwilliger heb.
In mijn volgende blog bericht lees je over het middelpunt van de aarde!

Lucas