De heenreis

De wekker stond om half 4 s ’ochtends. Snel voor de laatste keer in de douche, en hup, op naar Zaventem. Daar stonden alle andere Belgische AFS studenten die vertrokken naar Ecuador. We kregen informatie van een AFS-medewerker, en moesten onze bagage inchecken. Daarna hadden we nog 15 minuten om afscheid te nemen, en toen vertrok ik (eindelijk) op mijn avontuur. We waren goed op tijd voor onze vlucht richting Madrid. Aan onze gate kregen we de laatste informatie voor in het geval er iets zou foutlopen. Hierna vertrokken we naar Madrid.
Aangekomen in Madrid moesten we onze weg helemaal zelf zoeken. We moesten van hal verwisselen. Dit verliep natuurlijk ook zonder problemen. Aan de gate van het vliegtuig richting Quito kwamen we de Duitse en Italiaanse AFS’ers tegen. Die leerde we dus ook al wat kennen.
De vlucht richting Quito was zeer lang. Ik probeerde wat te slapen, maar dat lukt niet echt. Ik zat naast Hans (verblijft ook in Machala), in het midden van he vliegtuig, en we hadden 4 zetels voor ons 2, dus dat bood wel wat comfort.
Toen we landden in Quito moesten we de douane passeren en onze bagage op halen. Dit verliep beiden ook zonder problemen.
Daarna liepen we uit de luchthaven, en daar stonden ons 2 AFS-medewerkers ons op te wachten. Onder andere Mo stond daar. Dat is de vrijwilliger die mij zal begeleiden in Machala. Zij voerden ons met een busje richting ons Arrival camp. Dit is in een soort van klooster, met veel nonnen op 30 minuten rijden van de luchthaven. Maar dat vertel ik in mijn volgend berichtje ;)
Dus: conclusie: veilig aangekomen in Quito!