tripje naar Nariz del diablo, baños en Quilotoa

Op onze dag in Baños vertrokken we al vroeg in de ochtend. We gingen eerst snel de waterkrachtcentrale gaan bezoeken. Dat stelde niet veel voor, maar we gingen toch een kijkje nemen. Daarna reden we verder naar de canopi. Dat is een extreme sport, waarbij je vasthangt aan een kabel, en als een vogel vliegt. Dat had ik al gedaan, toen ik in Baños was met mijn familie. Hierna gingen we naar de pailon de diablo. Daar was ik ook al met mijn familie geweest, maar nu gingen we langs een andere weg. We moesten zelfs echt kruipen tot aan de top te geraken.
Daarna reden we naar een brug, waar we konden benji jumpen. Iedereen wou dat graag doen, maar Suzan en ik vonden het toch iets te hoog… alle anderen sprongen.
Hierna gingen we iets eten in het centrum van de stad. Daar at ik voor het eerst cuy, dat is spaans voor cavia. Een echte ecuadoriaanse delicatesse in de bergen. Het smaakt naar een mengeling van vis en vlees.
Na de schattige cavia’s bezochten we ‘la casa del arbol’. Ook daar was ik al geweest. Daar konden we schommelen. Daarna hielden we een fotoshoot, en reden we naar latacunga.
In latacunga was er veel file, dus we reden onmiddellijk door naar Quilotoa. Dat is een lagoon die ik echt heel graag wou bezoeken. Latacunga licht op 3800 meter boven de zeespiegel. Het was daar dus echt koud. 2 graden. We kropen snel in ons bed, want we waren doodmoe.