AFS reis naar cuyabeno

onze laatste volledige dag gingen we naar een echte indianenstam, die in de amazone woonde. We voeren 2 uur. Onderweg stopten we opnieuw een aantal keer om dieren te spotten. Nu zagen we dolfijnen. Niet het soort die je je voorstelt, maar één die in de amazone voorkomt.
Daar aangekomen hadden we 2 sessies die we deden met de plaatselijke bevolking. In de eerste maakten we een pannenkoek van yucca. We gingen samen met Rita, een vrouw van de plaatselijke stam, eerst yucca uit de grond gaan halen, en pellen. Dan raspten we de yucca, en haalden we er al het vocht uit. Daarna bakten we ze op een houtvuur. Yucca is iets dat ik hier wekelijks eet in Ecuador. Het lijkt een beetje op aardappel. Het is zeer lekker.
Daarna gingen we verder naar een sjamaan. Ik verstond niet helemaal wat dat is, maar het kwam erop neer dat dat een man is die drankjes drink, waarvan je begint te hallucineren, en dat je zo meer te weten kan komen over jezelf en je leven. Je kan dat ook zelf doen, en die sjamaan helpt je dan met rituelen en zo. Het is zeker niet zonder gevaren, want als je dat wilt doen moet je een dag en nacht verblijven, om je daarop voor te bereiden. Zelf geloofde ik er niet veel van maarja.. We konden daar met een blaaspijp schieten, en er waarden een aantal rituelen getoond.
Ik stelde mij bij beide veel meer voor, en was eigenlijk een beetje teleurgesteld.
Na de workshops gingen we nog eens gaan zwemmen, en ’s avonds bewonderde ik de maan nog eens met de telescoop.
De volgende ochtend vertrokken we opnieuw naar huis. We vertrokken om 9 uur vanaf het hotel. De tocht was korter omdat we minder stopten. Om 10 uur was ik terug thuis, dus de terug rit duurde ‘maar’ 25 uur.
In het algemeen vond ik deze reis echt fantastisch. Ik betaalde hier 320 dollar voor, wat echt niet veel is voor hetgeen dat ik allemaal heb kunnen zien. Ik had echt een fantastische ervaring. In vergelijking met mijn afs reis naar de galapagos eilanden vond ik deze reis interessanter, en echter. Ik had het gevoel dat ik echt in de natuur was, en ik dingen zag die ik misschien nooit meer in het wild zal kunnen zien. Het was veel minder toeristisch dan de galapagos eilanden. Het prijsverschil ($1210 - $320) is ook echt wel groot. Al zeg ik niet dat mijn reis naar de galapagos eilanden niet de moeite was. Daar is het ook ongelofelijk mooi!
Een ongelofelijke en unieke ervaring dus, die ik nooit ga vergeten! Opnieuw een dikke merci aan mijn ouders, en grootouders!