AFS reis naar cuyabeno

In de morgen van onze tweede dag in cuyabeno namen we de boot naar een eilandje en gingen we door het regenwoud op stap.
We begonnen onze wandeltocht met het proeven van de schors van een plant die goed zou zijn tegen hoofdpijn en waar medicijnen van werden gemaakt. We zagen ook een soort van snelweg van mieren die allemaal stukjes van bladeren droegen en zo een groot nest maakten. Het nest was zo groot dat we er gewoon op stonden.
Verder leerden we op lianen klimmen voor moesten we aangevallen worden door een jaguar. We zagen verschillende insecten: vliegen, spinnen, bijen, sprinkhanen… spinnenwebben. We verbrandden ook een speciale soort boomhars, die gebruikt werd als tondel om vuur aan te steken.
Op een bepaald moment vertelde de gids ons dat we heel stil moesten zijn, en gingen we onder een wespennest staan. Daar riepen allemaal ‘marche’ we op hetzelfde moment heel luid. Daardoor dachten de wespen dat ze een bepaald commando kregen, en begonnen ze allemaal samen te zoemen. Dat konden we horen.
Toen we aankwamen aan het hotel waren er heel veel aapjes rond ons hotel, echt die konden we dus van heel dicht bewonderen! In het hotel zelf was er ook een sprekende papegaai, die Hola kon zeggen, en af en toe herhaalde wat hij hoorde, zo lachte hij ook.
Op het hoogste stuk van onze lodge hadden we een heel goed uitzicht. Vandaaruit konden we met een telescoop rondkijken. Zo kon ik 2 toekans spotten, en heel mooie foto’s nemen! ‘s Nachts konden we de maan dan heel goed zien.
In de avond gingen we dan opnieuw gaan zwemmen en de kaaiman gaan spotten. Daarna werden we dan opnieuw gedropt, en gingen we in het pikdonkere woud opnieuw naar insecten gaan zoeken. Dit was een beetje teleurstellend omdat er een aantal mensen in onze groep te luidruchtig waren. We hebben dus niet veel gevonden. Een sprinkhaan, een paar kleine spinnen en een mierennest. De andere groepen konden onder andere tarantula’s vinden. Ik vond het echt spijtig dat wij die niet zagen, maar helaas.