Martin blaast 1 kaarsje uit!

Op 23 april was het de verjaardag van Martin. Martin werd 1 jaar, en is het zoontje van mijn host-tante. Voor zijn verjaardag was er een feestje bij hen thuis waar de volledige familie was op uitgenodigd. Alles was in safari thema, we gingen zelf ook in safari outfit.
Een verjaardagsfeest hier in Ecuador ziet er altijd hetzelfde uit. Het heeft zo zijn basiselementen: De eerste is een taart. Op elk feest is er een taart voor de jarige. Daar wordt meestal ook het hoofd van de jarige in geduwd. Als het dan een feest is voor de familie is er ook altijd een maaltijd aan verbonden. Dat is meestal niet echt een feestelijke maaltijd, maar meer een voedzame. Op het feest van Martin was dat rijst met kip en pasta.
Alle andere dingen zijn extra, en hangt meestal af van hoe veel geld, en werk de familie aan het feest wou spenderen. Het feest van Martin was zeer uitgebreid!
Er was ook een clown, die de mensen de volledige namiddag entertaint. Dat gebeurt samen met veel te luide reggaeton muziek. Je kan dus niet zoals op een feest in belgie, eens gezellig samen praten.
Toch opnieuw een unieke ervaring!