op reis met de familie!

Dag 3:
Vandaag werden we wakker in Quito, de hoofdstad van Ecuador. We stonden op, en gingen het historisch centrum gaan verkennen. Omdat Quito een reuze stad is, waren we ongeveer een uur onderweg.
In het historisch centrum aangekomen begonnen we kerken en musea te bezoeken. Het waren er zoveel dat ik de tel niet meer kon bijhouden. Naast vele kerken bezochten we ook het ‘palacio presidencial’. Daar woont en werkt de huidige president. Er werden tijdens de rondleiding veel waardevolle voorwerpen getoond. Het viel me op dat ze daar ongelofelijk fier op waren. Het waren horloges, balpennen en zelfs een samoerai zwaard.
Net nadat we daar buiten kwamen begon het ongelofelijk te stort regenen. Het plein waar er 5 minuten voor de regen honderden toeristen stonden, was nu helemaal leeg. Het begon zelfs te hagelen, wat mijn 2 kleine broers ongelofelijk vonden, want dat hadden ze nog nooit gezien.
Quito heeft veel meer weg van een Europese stad. Ik zag onder andere een Zara, en andere grote ketens die wij ook hebben in België. Hier in Machala hebben we dat helemaal niet. Alleen KFC en McDonalds hebben we. Machala staat Qua technologie ook nog ver achter Quito, en Guayaquil.
’s avonds ging ik naar de voetbal. Ik ging naar de voetbal met Johney, de vader van het gezin waar wij in verbleven. Hij is barcelonista. Dat betekent dat hij voor Barcelona supportert. Wij zijn Emelecistas. Ik heb al 2 wedstijden van Emelec gezien. Ik was benieuwd of dat hetzelfde ging zijn bij Barcelona. Voor alle duidelijkheid, dat is een ander Barcelona dan dat van Spanje. Het is het Barcelona van Guayaquil.
Ik ging dus samen met hem naar de wedstrijd River – Barcelona. Dat ging door in het stadium waar de nationale ploeg ook speelt, omdat er op dit moment werken zijn aan het stadium van River. Ik vond het heel tof dat ik daar dus ook eens geweest ben.
De wedstrijd zelf verliep een beetje hectisch, maar zo ben ik het hier al gewoon. Toen we binnen wouden gaan bleek dat we maar langs 1 ingang, voor iedereen konden binnen gaan. Daar stond dus een ongelofelijk lange rij. Echt, zonder overdrijven ongeveer 300 meter. Daarna kwam de politie langs dat er een 2de en 3de poort geopend was. Toen begon iedereen dus te bewegen, en was het alleen maar hectischer.
Ik was ook zeer oplettend, omdat er in Februari serieuze rellen zijn uitgebroken bij Barcelona. Ik zei al in één van mijn vorige berichten dat naar de voetbal gaan een groter risico inhoud dan in België. Bij dat incident begonnen 2 grote groepen mensen te vechten, maar die hadden messen bij. Het verdict: 1 dode, 40 gewonden waarvan 7 zwaar. Maar er waren geen opstoten toen ik naar Barcelona ging.