op reis met de familie!

Dag 2:
We stonden op ons gemakje op, en ging het stadje gaan verkennen. In Baños wordt een typische soort snoep gemaakt. Die wordt uit gerokken aan een soort van houten haak. De uiteindelijke snoep lijkt zeer goed op het snoep dat wij eten voor kerstmis. Die stafjes. Mijn gast-mama kocht ongelofelijk veel, om aan vrienden uit te delen.
Daarna stapten we op de bus richten Ambato. Een uurtje later kwamen we daar aan en begonnen we de stad wat te verkennen. Die stelde niet veel voor. Omdat die verwoest in 1949 helemaal verwoest werd door een aardbeving, was het een relatief nieuwe stad. Die had dus geen historisch gedeelte. We amuseerden ons een beetje in een museum, en gaven duiven mais.
Rond de middag keerden we dan terug naar de terminal om de bus te nemen naar Quito. Dat verliep zeer troebel. Quito is een ongelofelijk grote stad. Uiteindelijk gingen we met 3 bussen en 2 taxi’s naar het huis van vrienden van mijn mama. In 1 van de taxi’s zaten we meer dan 45 minuten. We betaalden 4.5 dollar. Echt goedkope taxi’s!
In Quito vertrok Oliver terug naar Machala. Hij wou per se de match van Emelec tegen Fuerza Amarilla zien. Dat is de ploeg van Machala.
We verbleven in het noorden van Quito. De vrienden van mijn mama, Wendy en johney, stelden hun huis volledig voor ons open. We sliepen met ons 4’en in een klein kamertje, in 2 bedden. We bleven 3 dagen in Quito. Ik vond het ongelofelijk hoe gastvrij die mensen waren. Wij konden daar zonder enig probleem verblijven. Echt leuk!
We kropen vroeg in bed, omdat we de volgende dag de stad in gingen trekken.