op reis met de familie!

Algemeen:
Een aantal maanden geleden planden ik en mijn gast-mama om op reis te gaan naar de familie. Zij wou liever naar de kust, ik naar de bergen. Ik wou graag naar Baños gaan, omdat veel mensen zeggen dat het daar echt mooi en tof is, maar het is een ‘verboden stad’. Dat betekent dat we daar als uitwisselingsstudent niet alleen mogen komen. Wel met familie of vrijwilliger. We hadden het moeilijk om de geschikte datum te vinden, omdat zij moest werken, en ik andere plannen had.
De planning van de reis zelf verliep op echt Ecuadoraanse wijze. We wouden eerst naar Baños gaan, en dan doorreizen lang Ambato naar Quito. In Quito konden we blijven slapen bij vrienden van mijn mama. Verder hadden we geen plannen. Geen slaapplek, geen vervoer en geen activiteiten.
Dag 1:
We vertrokken rond 16 uur richting de bushalte in el Guabo. We waren alleen met de kinderen, omdat ons mama een werk-meeting had in Guayaquil. We kwamen daar aan rond 8 uur. Daar aten we, en om 23 uur vertrok onze bus richting Baños. Daar kwamen we aan rond kwart na 5 in de ochtend. Echt veel sliep ik niet. Vanaf we uit de bus stapten kwam er een groep mensen op ons af, om ons informatie te geven over iets dat ze te bieden hadden. In Europa zou ik daar nooit op in gaan, omdat ik zou denken dat het ‘tourist-traps’ zijn, maar de eerste kerel die mijn mama aansprak had beet, en we gingen met hem mee naar het hotel. Een heel mooi hotel. We sliepen op een kamer met ons gevijven. Mijn mama vertelde me dat het hotel 10 euro per nacht, per persoon koste, met onbijt inbegrepen. Niet echt een tourist trap dus…
Eens daar aangekomen deden we nog een paar uur onze ogen dicht, om dan rond 8 uur de stad een beetje te verkennen. We gingen de kerk binnen, en ik dacht echt dat dat de mooiste kerk was die ik ooit zag.
Rond 10 uur stapten we in een chiva. Dat zijn omgebouwde vrachtwagens, die naar toeristische plaatsen reden. We gingen watervallen gaan kijken. Ik was niet super enthousiast, maar deed gewoon mee.
We zagen wat watervallen aan de overkant van de vallei en stopten ook aan een rots die leek op het aangezicht van Jesus. Ik was niet echt onder de indruk. We reden verder en kwamen bij een soort van attractie huis. Daar kon je deadride (hier hete dat canopi) en in een soort van bol die over kop ging. Nicolas en Oliver deden de bol, ik en Josue deden de canopi. De canopi ging over de vallei. Dat was ongelofelijk mooi. Daarna reed de chiva verder naar een andere waterval. Die was opnieuw aan de overkant van de vallei. We konden in een soort van skilift gaan om dichter bij te komen. Opnieuw heel mooi. Ik was dus toch super enthousiast.
De laatste stop was de meest spectacuaire. Dat was opnieuw een waterval. We moesten even stappen, langs het water, over hangbruggen en trappen, maar uiteindelijk stonden we vlak naast een ongelofelijk woeste waterval. Prachtig!
Hierna keerden we terug naar Banos, aten we, en stapten we opnieuw in een chiva richting ‘la casa del arbol’ een soort van boomhut waar je op een schommel kon zitten. Dat was leuk, maar het was bewolkt, dus we hadden helemaal geen uitzicht. Hierna keerden we terug naar banos, aten we, en liepen wat rond in het stadje.
S’avonds gingen ik en nicolas dan nog eens in een chiva om de vulkaan te gaan spotten, maar het was opnieuw te mistig om iets te zien. We kregen een uitleg over het verleden van Banos en vulkanen. Er was nog een vuur- en comidieshow, maar veel stelde het toch niet voor. Buiten de laatste chiva was het dus een fantastische dag!