midstay camp in Huigra

Het voorbije weekend gingen we met alle AFS Ecuador studenten op midstay camp naar Huigra. Dat betekent dat we al voorbij de helft zijn van ons jaar hier. Huigra is een dorp in het midden van de bergen. We reden van Machala naar Guayaquil met Rutas Orenses. Daar stond een privé busje te wachten waar we dan met de groep van Cuenca en Guayaquil naar Huigra gingen. Uiteindelijk zaten we ‘maar’ 8 uur op de bus. De studenten van Esmeralda zaten maar liefst 17 uur op de bus. Ik was zeer blij om iedereen eens terug te zien.
Op vrijdag, de dag dat we toe kwamen, was iedereen heel moe, dus deden we niet echt veel. We speelden wat pingpong en pool en gingen slapen.
De volgende dag, zaterdag stonden er meetings gepland. We kregen onder andere uitleg over de ‘Short exchange’. We krijgen de kans om 1 week in een andere familie in een andere stad te leven. Ik kreeg Cuenca. Daar ben ik al geweest, maar daar was ik heel blij mee.
Ook kregen we uitleg over alleen reizen. Daarvoor moeten we een aantal documenten en toelatingen voor in orde brengen. We gaan ook 2 reizen maken met de afs groep. Één naar de galapagos eilanden, en één naar de amazone. Over die naar de amazone was nog niets gekend, over de galapagos eilanden wel. We worden in 2 groepen verdeeld. Cuenca – Guayaquil – Guaranda – Machala, en de anderen. Wij gaan eerst, van 28 maart tot 1 april. De reis duurt 5 dagen, en kost $ 1.210. Dat is dus heel veel geld.. De andere reis is een stuk goedkoper. In de namiddag deden we dan nog een zelfreflectie over onze eerste 5 maanden hier.
S’ avonds gingen we dan eens een stapje in de wereld zetten, en verkenden we Huigra een beetje.
De volgende dag waren we volledig vrij. We mochten doen wat we wilden. In de voormiddag was iedereen rustig aan het ‘chillen’ in de namiddag gingen we naar een waterval. Dat was zeer plots. De Italianen (die meestal samen groeperen) hadden een busje gehuurd om naar daar te gaan. Daardoor wou de rest van de groep ook gaan, en begonnen we allemaal busjes te bellen. De rit koste 5 dollar. De waterval was ongelofelijk mooi. We gingen er ook onder, al was het heel koud. S’ avonds bleven we dan gewoon wat aan het hotel. De volgende morgen dienden we om 6 uur aan het ontbijt te zijn. Om 7 uur vertrok onze bus. Door de kronkelende berg wegen voelde ik me zeer slecht in de bergen. Nadat we er uit waren viel dat al veel beter mee.