Machala: de bananen hoofdstad van Ecuador!

Zoals jullie, mijn trouwe volgers, weten, woon ik in Machala, of meer bepaald in el Guabo. Machala is een beetje te vergelijken met Gent. Groot, maar niet enorm. Machala is bekend om zijn bananen. Er zijn hier ongelofelijk veel bananenplantages. Ik woon in el guabo. Dat is ongeveer een 40-tal minuten met de bus van het centrum. De weg van mijn huis naar de stad is één lange straat, die volledig tussen de bananenplantages loopt.
Men eet de bananen hier op de gekste manieren. Gefritureerd als ontbijt, met kaas, als frieten, als puree, chips, y más más más... Er zijn hier dus ook verschillende soorten, namelijk 4. Mijn mama probeerde mij dit uit te leggen, al is dat niet zo simpel. Als eerste de gewone banaan die wij kennen. Dat is de 'Banana'. Die Banana hebben we eten we ook in een onrijpe vorm: Guineo. Die is dus groen.
Daarnaast is er een helemaal andere soort. Als die geel is heet hij Maduro. Maduro is redelijk zoet, en zie ik hier veel op bbq’s op staat. Men eet die ook met kaas. De laatste is Verde. Dat is de maduro die nog niet rijp is. Mijn mama heeft ze allemaal ook eens klaargemaakt voor mij, en ik heb ze allemaal eens geproefd, om de verschillen te kennen. Ik had die natuurlijk al allemaal veel gegeten, maar ik wist nooit wat welke precies was. Weer iets bij geleerd dus!
Op de foto van boven naar onder: Guineo, Banana, Maduro en Verde.